کتابخانه روستای قایش

کتابخانه روستای قایش

کتابخانه روستای قایش

کتابخانه روستای قایش

کتابخانه روستای قایش

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

معرفی چند کتاب با موضوع«نهضت عاشورا و اربعین حسینی»

يكشنبه, ۲ مهر ۱۳۹۶، ۱۰:۰۶ ق.ظ | اعظم احمدی | ۰ نظر

کتاب آه«آه»

مولف: یاسین حجازی ناشر: جام طهور

«کتاب آه»حاصل بازخوانی و ویرایش مقتل «نفس المهموم»است. کتابی که اغلب نقلهای صحیح مقاتل وکتب تاریخ را درخودگردآورده و جزءجزء حادثه شهادت حسین بن علی(ع) را از 6ماه پیشتر تا روز حادثه عاشورای حسینی  و ماه ها پس از آن را ثبت کرده است.

 

کتاب آه همه تصویر و دیالوگ و نامه است: تصویرها و دیالوگ ها و نامه های ردو بدل شده میان شخصیت های دخیل در حادثه کربلای سال شصت و یک هجری. و چیزی بیش از این نیست.

 

در مقدمه این کتاب آمده است: کتاب هایی که برای ارایه یک تصویر یا چند خط از یک نامه، کلی سلسله اسناد و توضیح و تحلیل و تعلیقه برای خواننده ردیف می کنند، هم به او اجازه نمی دهند کولاژ خود را خودش کامل کند و هم بعضی وقت ها حوصله اش را سر می برد که تا ته بخواندشان و از روی صفحاتی نخوانده نپرد این شاید برجسته ترین دلیل ناشناخته ماندن کتاب هایی نظیر «نفس الهموم» است.

 


کتاب آفتاب در مصاف«آفتاب در مصاف »

گردآورنده کتاب: موسسه فرهنگی حدیث لوح و قلم/ سخنران: سید علی خامنه ای /ناشر : انقلاب اسلامی

این کتاب در 1040صفحه شامل مجموعه تمام گفتارها و مطالب آیت الله خامنه ای از سال 1357 تا 1390درباره‌ وجود مقدس امام حسین (علیه‌السلام)‌ و تحلیل وقایع پیش و پس از عاشورای سال 61هجری است که به روش سیر تاریخی تدوین شده است.

 

بهره‌گیری از فهرست تفضیلی و موضوعی، نمایه لفظی، نمایه آیات، نمایه روایات، نمایه کلمات بزرگان و کتابنامه جامع و همچنین ارائه مستندات کتاب در قالب لوح فشرده به همراه کتاب از ویژگی‌های بارز و منحصر به فرد این مجموعه است.

 

 

 

 

 

کتاب ضیافت بلا« ضیافت بلا »

مولف:سید محمد مهدی میرباقری / ناشر: تمدن نوین

کتاب«ضیافت بلا»در دو فصل باعنوان های «سیر و سلوک متعارف» و«مقالات سلوکی از زیارت عاشورا » تنظیم شده و مباحثی مانند « عزم و تصمیم انتخاب معبود»، « محاسبه»، « توبه»و « رجوع الی الله»، «سلام به ولی خدا» و «علت عقب ماندن افراد مختلف از قافله عاشورا »را بررسی کرده است.

 

به نظر نویسنده کتاب «هدف از خلقت چیزی جز قرب و لقاء حضرت حق نیست، لذا شناخت راه وصول به این هدف بزرگ برای رسیدن به آن بسیار مهم و ضرورری است و برای رسیدن به این راه دو نوع مسیر پیش بینی و پیشنهاد شده است، راه نخست، راه بزرگان و علمای اخلاق و برخی کتابهای معرفت به استناد آیات و روایت است و راه دوم سلوک باشفاعت اولیای خدا و بلای آنهاست. اگر راه نخست را همچون عبادت در ایام عادی سال فرض کنیم، راه دوم به منزله شب قدر است و راهی کوتاه تر برای رسیدن به لقای پروردگار است،که دعاهایی مانند زیارت عاشورا این راه را هموارتر می کنند.»

 

 

کتاب کربلا مبارزه با پوچی ها« کربلا مبارزه با پوچی ها »

مولف: اصغر طاهرزاده    ناشر کتاب: لب المیزان

کتاب حاضر حاصل مجموعه‌ای از سخنرانی‌های استادطاهرزاده است که تحت ‌عنوان «کربلا؛ مبارزه با پوچی‌ها» در محرم سال‌های (1377 و 1378 ش) ایراد گردیده و از نوار پیاده شده است.

 

کتاب حاضر صِرفاً به نقل حادثة کربلا نپرداخته، بلکه سعی بر نگرش تحلیلی به واقعه دارد.در کتاب سعی شده به بسیاری از سؤالاتی که ممکن است نسبت به حادثة کربلا پیش آید، جواب داده شود. مثل این‌که؛ آیا امام(ع) می‌دانستند شهید می‌شوند یا نه؟ یا این‌که اگر امام(ع) برای احیاء دینِ جدّشان پا به عرصة امر به معروف و نهی از منکر گذاشتند، چرا در رویارویی با حرّ فرمودند: اگر مردم کوفه نمی‌خواهند، برمی‌گردم؟ و چراهایی از این قبیل..


کتاب؛ نهضت کربلا را به‌عنوان آینده‌ای در مقابل خواننده قرار می‌دهد تا خواننده دائماً جایگاه خود و جامعه و انقلاب اسلامی را ارزیابی نماید و نسبت به وضع موجودِ جامعه، به‌خصوص در رابطه با فرهنگ مدرنیته، تحلیل داشته باشد و کربلا را عبرتی برای تعالی هرچه بیشتر انقلاب اسلامی قرار دهد.

 


کتاب حماسه حسینی« حماسه حسینی »

مولف: شهید مرتضی مطهری / انتشارات : صدرا

کهنه شدنی نیست و همیشه خواندنی و تازه است؛ دو جلدی که تمامی سخنرانیها و مقالات آیتالله شهید را پیرامون عاشورا در بر می گیرد. مجموعه این یادداشت ها و سخنرانی هاکه تاکنون بیش از 50 بار از سوی انتشارات صدرا منتشرشده در فاصله سالهای 47 تا 56 توسط راوی بیان شده و جهت گیری عمده آن ارائه شناختی تازه و مستند از واقعه عاشورا و نیز مقابله آشکار با خرافات و تحریفات وارد شده به عزاداری ها و منبرهای محرماست؛ تحریف هایی که امروز هم همچنان با برخی از آنها مواجهیم.

شهید مطهری با تاکید بر استفاده از کلمه حماسه برای واقعه عاشورا و نه عباراتی چون نهضت، قیام یا شورش، دراین اثر تلاش وافری داشته تا نشان دهد شخصیت حسین بن علی (ع) صبغه حماسی دارد و باید با وجود و سرگذشت او یک احساس حماسی داشته باشیم، نه یک احساس تراژدی و مصیبت که این روزها بسیار به چشم می خورد.

 

 


  • اعظم احمدی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی