معرفی کتاب ویژه محرم
عاشورا مکتب انسان شناسی و انسان آگاهی و انسان پروری است و ما نیازمند هماره ی بازشناسی و مرور مطالعه ی آن هستیم.کتاب «آینه در کربلاست؛ پژوهش و نگارشی نو در بازشناخت نهضت عاشورا» میکوشد پنجرههایی برای تماشای دیگر و فهمی تازهتر از این واقعه اندیشهساز و اندیشهپرور بگشاید.

عاشورا این رستاخیز عظیم ، همه درس های لازم برای صلاح و فلاح را دارد . کربلا قصه زیستن و دیگرگونه زیستن و حیات طیبه را تجربه کردن است . در کربلا همه عناصر لازم برای سیر به کمال ، عزت و رستگاری پیداست . معنویت ، زیبایی ، فضیلت های انسانی ،حضور همه انسان ها ،حضور بی فاصله خدا ، حضور همه ارزش ها و در یک کلام حضور بی پرده خدا ، انسان ، راستی و درستی و حقیقت زلال قرآن ، تنها و تنها در همین حادثه یافتنی و ادراک شدنی است .عاشورا ، نه روزی است از جنس روزهای معمولی و نه حادثه ای خزیده در گوشه ای از تاریخ ؛ عاشورا زنده و زاینده است . چشمه ساری است که بر همه ی زمین ها و زمان ها می گذرد و کام تشنگان فضیلت و حقیقت را به جرعه هایی زلال و حیات بخش می نوازد . عاشورا ، دانشگاه ایمان و عرفان و پاکی و پاکبازی و پاک زیستن است .
باید در بازخوانی عاشورا و کربلا همیشه یادمان باشد که چشم انداز بیرونی و ظاهر شگفت و شورانگیز و سوگ آمیز آن ، ما را از سیر در اعماق آن باز ندارد.ما نباید به شنا در سطح بسنده کنیم و شیوه شیرین قرآن در برخورد با حادثه ها را که ژرفاکاری و عبرت و تنبه و تذکر است ، فراموش کنیم .
عاشورا مکتب انسان شناسی و انسان آگاهی و انسان پروری است و ما نیازمند هماره ی بازشناسی و مرور مطالعه ی آن هستیم.کتاب «آینه در کربلاست؛ پژوهش و نگارشی نو در بازشناخت نهضت عاشورا» میکوشد پنجرههایی برای تماشای دیگر و فهمی تازهتر از این واقعه اندیشهساز و اندیشهپرور بگشاید. این کتاب ترکیبی از روایت، تطبیق، تحلیل و تذکر، سیر تاریخی حوادث و رویدادهای واقعه کربلا است. این اثر، هم چگونگی این واقعه را بیان میکند و هم دلیل آن را.
مطالب کتاب در چهل و یک مرحله تدوین و نگارش شدهاست در پایان هر بخش، نکتهها و آموزههایی ارائه شدهاند که فرصتی برای عبرتآموزی و تنبیه و تذکر است؛ نویسنده این روش نگارش را مبتنی بر روش قرآن عنوان کرده است چرا که قرآن در طرح قصص و سرگذشت اقوام و تمدنها و رویدادها همواره به عبرت و تذکر و موعظه توجه دارد.
کتاب با ماجرای مرگ معاویه و ولیعهدی یزید و بیعت خواستن از امام حسین (ع) و خروج آن حضرت از مدینه آغاز میشود.زمینههای نهضت، هجرت و حرکت به مکه ،شهیدان قیام مسلم در کوفه ،در آستانه حرکت به سرزمین عراق، کاروان در کربلا،تاسوعا ،عصر تاسوعا ، آغاز نبرد عاشورا، نماز ظهر عاشورا، به میدان رفتن امام، رویدادهای پس از شهادت، غارت و آتش زدن خیمهها، دفن شهیدان کربلا، خرابه شام و بازگشت کاروان عناوین برخی از بخشهای 41 گانه این اثر را تشکیل میدهند. هرچه نگارش اثر پیشتر میرود مباحث، گسترش بیشتری مییابند و سیر از اجمال به بسط و تفصیل فزونی میگیرد. در حقیقت تکیهگاه نویسنده تحلیل و تبیین وقایع اصلی است نه رویدادهای جانبی و فرعی.
کتاب حاضر به نویسندگی دکتر محمدرضا سنگری توسط انتشارات قدیانی در 818 صفحه منتشر شده است.
- ۹۴/۰۷/۲۶